Het ontstaan van de "Blueberry Rebels" kennel

Het was 1983, het jaar dat ik Linda leerde kennen, ik had een dobermann Hackney. Linda was gek op deze hond en al snel kwam er een tweede, Ievel, en later nog een derde dobermann, Mel. Linda en ik hebben reeds van in den beginne een voorliefde voor honden gehad.
Onze eerste kennismaking met amstaff's was bij iemand uit onze buurt. Deze had een amstaff reu en teefje waaraan we direct ons hart hadden verkocht. Toen Steffy voor het eerst puppy's verwachte waren we dan ook vol belangstelling. Steffy was een teefje uit de Tippitt's kennel. De vader van de pups was een White Rock afstammeling, Skrams Chasqui Mountain Lion ook "Blue" geheten. Slechts drie pups zagen op 3 april 1993 het levenslicht, het reutje Rechy en de twee teefjes Ruby en Rowdy. Rechy kwam bij Olaf en Monique terecht, Ruby en Rowdy belanden bij ons.
Zij werden de stammoeders van de latere Blueberry Rebels. Hun aanschaf en de start van het fokken van dit bijzondere ras was niet zomaar een beslissing. Door de successen die we boekten op vele tentoonstellingen waarbij onder meer het behalen van de titel "Jeugdwereldkampioen" tijdens de show te Bern, besloten we dan maar met het fokken van ons eerste nestje.
Het overkomt je niet elke dag om als beginnend fokker je basis te leggen met zulke uitmuntende teven. Doordat we reeds eerder in contact kwamen met de eigenaar van Blue, Frans Diaz, leek het ons vanzelfsprekend om bij hem het nodige advies in te winnen. We zijn Frans en Marlie dan ook van harte dankbaar voor de hulp en het vertrouwen die zij ons gaven. Blue, de hond van Frans, had zulke indruk op ons gemaakt dat bij het zoeken naar een gepaste kennelnaam enige verwijzing hiernaar zeker niet mocht ontbreken. Niet echt moeilijk want de strip "Luitenant Blueberry" zorgde voor de nodige inspiratie waardoor de naam "Blueberry Rebel" al snel boven de doopvont werd gehouden.
Vele honden dragen reeds deze naam, allen afstammelingen van Ruby en Rowdy. Met hun nakomelingen werden reeds meerdere uitmuntende resultaten bereikt op vele tentoonstellingen. Onze kennel mag fier zijn op het feit dat alle door ons op tentoonstelling uitgebrachte honden afstammen van deze twee teven.
Mede door het zorgvuldig selecteren van de geschikte reuen behaalden wij deze bijzondere resultaten. De selectie gebeurt niet alleen op schoonheid maar spitst zich ook toe op karakter waarbij tijdens het opvoeden van de pups gedurende de weken dat ze in de kennel verblijven veel aandacht wordt besteed.
De Blueberry Rebels kennel heeft gedurende al die jaren bewezen geen eendagsvlieg te zijn maar een kennel die zich mag beroepen op een heus palmares.
Linda en ik zijn dan ook iedereen dankbaar die ook maar enige verbondenheid met onze kennel heeft en samen onze passie deelt.

Blueberry Rebels kennel
Linda en Rudi.

Amstock Rowdy, Rechy & Ruby
Amstock Ruby
Amstock Rowdy